Hoe sluit u een ORV af?

Een overlijdensrisicoverzekering afsluiten: zo gaat dat!
Een overlijdensrisicoverzekering sluit u vaak tegelijk af met uw hypotheek. Hieronder leest u wat u kunt verwachten.

 • U begint met een adviesgesprek met een adviseur

  In het gesprek met uw adviseur bespreekt u wat de financiële gevolgen kunnen zijn van overlijden. Belangrijk daarbij is dat u de hypotheeklasten kunt blijven betalen. Woonfonds heeft een flexibele overlijdensrisicoverzekering. U kunt de verzekering helemaal aanpassen naar uw persoonlijke situatie. De adviseur bekijkt samen met u hoe u de verzekering het beste kunt aanpassen. En hoeveel premie u dan betaalt.

 • Uw adviseur vraagt de offerte aan

  Uw adviseur vraagt bij Woonfonds een offerte aan voor uw overlijdensrisicoverzekering. De adviseur ontvangt de offerte binnen 2 werkdagen per mail.


 • U bespreekt de offerte met de adviseur

  Als de adviseur onze offerte heeft ontvangen, neemt hij contact met u op. U bespreekt de offerte samen. Past de offerte bij uw situatie en bij uw wensen? Gaat u akkoord met de offerte? Dan zet u uw handtekening erop. Uw adviseur stuurt de offerte naar Woonfonds.

 • U vult de gezondheidsverklaring in

  Woonfonds werkt met een online gezondheidsverklaring. Als wij de ondertekende offerte hebben gekregen, sturen we u de inloggegevens per sms. Heeft u de gezondheidsverklaring ingevuld? Dan hoort u of we uw gezondheidsverklaring goedkeuren. Of dat u onze medische acceptanten nog meer informatie van u nodig hebben. Lees hier meer over de medische beoordeling.

 • Wij maken uw polis in orde

  In 80% van de gevallen keuren we de gezondheidsverklaring direct goed. Daarna maken we uw polis op. We sturen de polis naar de polishouder en een kopie naar uw adviseur. U bent dan ook meteen al verzekerd!